F/W fashion trends 2019-2020

In deze post zal ik je enkele fashion trends die te zien waren op de catwalks voor dit seizoen voorstellen. We zitten eindelijk in het herfstseizoen, tijd om dus al eens te kijken welke items jij in je kast hebt liggen die helemaal on-trend zullen zijn dit seizoen! Ik zal je alvast hier wat tips en trends meegeven die je kunnen inspireren.

Om te beginnen zal ik eerst alle trends eventjes op een rijtje zetten voor jou. Wil je zien hoe ikzelf bepaalde trends stijl? Lees of scroll dan zeker door tot het einde van deze post! Now let’s get in to the trends:

Leather (head to toe)

Faux* leer, liefst. Als vegetariër let ik daar natuurlijk wel op. Aangezien de meeste high street shops enkel te werk gaan met faux leer (wat ook een stuk goedkoper is) moedig ik je aan om in de high street winkels deze trend te gaan zoeken. Ik vond zelf vorig jaar een prachtig one-piece in faux leer in Bershka. Maar deze herfst en winter mogen we verder gaan dan één lederen item in onze outfits. Combineer je favo lederen stuks samen, zoals bijvoorbeeld dat lederen jasje dat we wel bijna allemaal hebben hangen in onze kleerkast met een nieuw lederen rokje/broek die je hebt gespot. Want dit seizoen is leer op leer toegelaten! Dan ga je niet enkel on trend de winter in, maar houd je jezelf ook nog eens lekker warm. Een win-win dus!

LEATHER BOW HAIR CLIP
Front Zipper PU Skirt Brown
Stone faux leather cargo cigarette trousers
Ride Faux Leather Moto Jacket
Leather Let Me Go Faux Leather Trench Coat
Jurk met leereffect
LEATHER BOW HAIR CLIP
Front Zipper PU Skirt Brown
Stone faux leather cargo cigarette trousers
Ride Faux Leather Moto Jacket
Leather Let Me Go Faux Leather Trench Coat
Jurk met leereffect
LEATHER BOW HAIR CLIP
Front Zipper PU Skirt Brown
Stone faux leather cargo cigarette trousers
Ride Faux Leather Moto Jacket
Leather Let Me Go Faux Leather Trench Coat
Jurk met leereffect

Puff sleeves

Deze trend zagen we ook al in de zomer terugkomen. De puff sleeves trend houdt in dat je meer volume gaat brengen in de mouwen van je kleding. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan ook naar volume in de schouders van de mouwen. Een subtiel detail om je outfit net iets speelser te maken. Je kan deze trend op veel modellen toepassen, van bloezen tot truien en zelfs jassen! Ikzelf kocht mij vorige winter een prachtige lederen jas met extreem puffy mouwen voor een spotprijs in een vintage store. Aarzel dus zeker niet om ook in die winkels eens te gaan piepen, want een bezoekje aan een thrift/vintage store kan je aardig verrassen!

Tailored Puff Sleeve Mini Dress
PUFF SLEEVE DRESS
Checked Puff Sleeve Blouse
Slaying Those Cords Puff Sleeve Shirt
Blush organza puff sleeve skater dress
Black puff sleeve mini shirt dress
Puff Sleeve Satin Blouse White
Tailored Puff Sleeve Mini Dress
PUFF SLEEVE DRESS
Checked Puff Sleeve Blouse
Slaying Those Cords Puff Sleeve Shirt
Blush organza puff sleeve skater dress
Black puff sleeve mini shirt dress
Puff Sleeve Satin Blouse White

Color: Pistachio

Dit nieuw kleurtje was te zien bij veel designers op de runways en is beloofd om hét nieuwe trendy kleur te worden voor dit seizoen. Het is geen kleur dat ik meteen in mijn kleerkast zie hangen, maar ik zag al veel andere bloggers en fashionista’s zich aan deze trend wagen. Heel veel high street winkels hebben ook al het nieuwe kleur in hun collecties liggen.

Smart Trousers
Satin Skirt Green
Front Pocket Pu Jacket Green
SLOUCHY JEANS WITH POCKETS
Soft ribbed beanie
Long tailored coat
Smart Trousers
Satin Skirt Green
Front Pocket Pu Jacket Green
SLOUCHY JEANS WITH POCKETS
Soft ribbed beanie
Long tailored coat
Smart Trousers
Satin Skirt Green
Front Pocket Pu Jacket Green
SLOUCHY JEANS WITH POCKETS
Soft ribbed beanie
Long tailored coat

Color: Earthy Neutrals

Neutrals is een ruime term, I know. Maar dit seizoen zijn het niet zomaar neutrale kleuren, het zijn earth tones. Kleuren geïnspireerd op kleuren die we in de natuur terugvinden, zoals een bruine grond, groen blad, bewolkte hemel of zelfs de oranje-rode zon. Deze kleuren zijn niet langer “saai” of “basic” maar kunnen zelf de focus zijn van een volledige collectie. Hoe stijl je deze trend het beste? Laagjes, laagjes en nog eens laagjes! Neem een combinatie van enkele earth tones en stijl je outfit in verschillende laagjes in die beperkte kleuren. Mag het iets gewaagder? Ga dan voor een volledige outfit in één kleur(toon)! Enkele populaire kleuren hieruit zijn: beige, bruin, amandel kleur, karamel kleur, bordeaux, goud bruin, olijf groen, taupe, roest kleur, khaki…

Always One Step Ahead Faux Leather Chelsea Boots
Keep Me in the Loop Puff Sleeve Blazer Dress
Working On It Faux Leather Belted Boilersuit
mocha vinyl cigarette trousers
nude lace up pointed toe heeled boots
premium tan bobble cable knit jumper
nude belted formal maxi coat
rust vinyl faux fur double breasted coat
Always One Step Ahead Faux Leather Chelsea Boots
Keep Me in the Loop Puff Sleeve Blazer Dress
Working On It Faux Leather Belted Boilersuit
mocha vinyl cigarette trousers
nude lace up pointed toe heeled boots
premium tan bobble cable knit jumper
nude belted formal maxi coat
rust vinyl faux fur double breasted coat

Oversized blazers & heavy shoulder pads

Blazers zijn tijdloos. Maar dit seizoen, voegen we er wat extra aan toe. Oversized en met brede schouders. Deze bold look werd ook gespot op de runways en al gedragen door celebs zoals Kendall Jenner, Romee Strijd, Hailey Baldwin… Persoonlijk is dit één van mijn favoriete trends, niet enkel omdat een blazer met zoveel kan worden gecombineerd maar ook omdat dit een trend is die je ook low-budget kan vinden. Denk maar aan thrift shops, een blazer van je vader of oudere broer lenen en er eventueel een riem rond binden… Je kan hier heel creatief mee zijn!

OVERSIZED BLAZER WITH POCKETS
OVERSIZED CHECK BLAZER
Double-breasted blazer
Corduroy blazer
Vintage Crop ‘Till You Drop Tweed Blazer
Padded Shoulder Blazer Black
Gold Button Oversized Blazer White
OVERSIZED BLAZER WITH POCKETS
OVERSIZED CHECK BLAZER
Double-breasted blazer
Corduroy blazer
Vintage Crop ‘Till You Drop Tweed Blazer
Padded Shoulder Blazer Black
Gold Button Oversized Blazer White

Victorian details/influence

De benaming van deze trend klinkt misschien voor weinig mensen bekend in de oren, maar we hebben er deze zomer al kennis meegemaakt. De korset-achtige/bustier topjes, kleine knoopjes, vierkante hals, franjes, puffy schouders… Ja, die trend dus! Ook in de winter zetten we deze trend verder en zal je in heel veel winkels kledingstukken met victoriaanse invloed in het design terugvinden. Ik vind het een héél leuke trend. Het heeft iets vrouwelijk, elegant en sexy at the same time.

Tie Waist Blouse
Square Neck Smocked Blouse
BUTTONED POPLIN SHIRT
Callin’ All Pearls Organza Cropped Blouse
No More No Mesh High Neck Tiered Top
Huh Hem Lace Cupped Top
sofia richie x missguided white corset bandeau top
White rib tie front milkmaid crop top
Tie Waist Blouse
Square Neck Smocked Blouse
BUTTONED POPLIN SHIRT
Callin’ All Pearls Organza Cropped Blouse
No More No Mesh High Neck Tiered Top
Huh Hem Lace Cupped Top
sofia richie x missguided white corset bandeau top
White rib tie front milkmaid crop top

Grunge romance

Deze trend is redelijk nieuw, maar toch al op meerdere catwalks gespot. Het is een mix van grungy en lady like items. Denk aan zwarte kanten stofjes, zwarte doorzichtige bloezen, kleedjes met edgy details, schoenen met een platform zool (Dr. Martens bijvoorbeeld)… Het is een mooie combinatie van stoer en romantisch, en I like it!

Amber Lace Top Black
Mesh Dressed Midi Skirt
Pink Silk and Coffee Lace Maxi Dress Promotions
Love is Tier Lace Midi Dress
Leave’ Em Starstruck Mesh Midi Dress
Sheer Heart Attack Balloon Organza Blouse
Amber Lace Top Black
Mesh Dressed Midi Skirt
Pink Silk and Coffee Lace Maxi Dress Promotions
Love is Tier Lace Midi Dress
Leave’ Em Starstruck Mesh Midi Dress
Sheer Heart Attack Balloon Organza Blouse
Amber Lace Top Black
Mesh Dressed Midi Skirt
Pink Silk and Coffee Lace Maxi Dress Promotions
Love is Tier Lace Midi Dress
Leave’ Em Starstruck Mesh Midi Dress
Sheer Heart Attack Balloon Organza Blouse

High leg boots

Al enkele winters zien we de (soms extreem) lange laarzen terugkomen. Ook deze herfst/winter zullen we ze terug in de winkel etalages zien. Dit seizoen mag je echter verder gaan dan de over-knee suède boots. Laarzen tot net onder de knie in leer, lange cowboy laarzen, satijnen laarzen tot ver over de knie, lange sock boots etc… Héél veel nieuwe en leuke varianten dus! Ik heb mij alvast mijn eigen paar aangeschaft. Lange laarzen zijn niet enkel elegant en sexy, maar ook super winter-proof! Bye bye cold legs!

https://www.zalando.be/steve-madden-gotham-plateaulaarzen-black-paris-st311a090-q11.html
GOTHAM – Laarzen met hoge hak
Beige snakeskin laarzen
COWBOY-HEEL BOOTS
LEATHER MID HEEL BOOTS
OVER-THE-KNEE SUEDE HIGH HEEL BOOTS
Bulky Overknees Black
Knee High Block Heel Boots White
https://www.zalando.be/steve-madden-gotham-plateaulaarzen-black-paris-st311a090-q11.html
GOTHAM – Laarzen met hoge hak
Beige snakeskin laarzen
COWBOY-HEEL BOOTS
LEATHER MID HEEL BOOTS
OVER-THE-KNEE SUEDE HIGH HEEL BOOTS
Bulky Overknees Black
Knee High Block Heel Boots White

Dark florals

Ook deze trend is de meeste van ons niet onbekend. Bloemenprintjes maar dan op z’n winters. Deze bloemenprints gaan vaak samen met donkere kleuren, grote of drukke prints, flowy kleedjes/rokjes, ruches… Draag bijvoorbeeld een (midi)lang kleedje met een donkere bloemenprint in combinatie met cowboy boots en girl, you’re on trend!

DARK FLORAL-PRINT BIAS CUT MIDI SKIRT
LONG DRESS WITH FLORAL PRINT
tall pink floral mesh ruched front milkmaid top
Nothing Bud Flowers Plus Floral Button-Down Blouse
Flowers Bloom Midi Skirt
No If’s or Buds Plus Floral Maxi Dress
Patch Me If You Can Mixed Print Maxi Dress
We’ve Grow Regrets Floral Mini Dress
DARK FLORAL-PRINT BIAS CUT MIDI SKIRT
LONG DRESS WITH FLORAL PRINT
tall pink floral mesh ruched front milkmaid top
Nothing Bud Flowers Plus Floral Button-Down Blouse
Flowers Bloom Midi Skirt
No If’s or Buds Plus Floral Maxi Dress
Patch Me If You Can Mixed Print Maxi Dress
We’ve Grow Regrets Floral Mini Dress

Animal print

Wanneer je animal print hoort, denk je waarschijnlijk aan tijgerprint & snakeprint. Correct! Die kan je weer in héél veel winkels verwachten (in veel leuke kleurvarianten), samen met de nieuwkomer… Zebraprint! Vele influencers en celebs zijn alvast fan. Ik heb mij zelf nog niets aangeschaft in zebraprint, maar vind het wel een zeer interessante trend. Nog niet meteen klaar voor zebraprint in jouw outfits? No worries, met een simpele tijgerprint ben je nog steeds on trend dit jaar.

Imitatiebontjas met ceintuur
Sheer Zebra Midi Dress
ANIMAL PRINT BLOUSE
brown snake print gold look buckle detail belt
black co ord cow print wide leg trousers
red snake print long sleeve midi dress
sofia richie x missguided brown snake print faux leather trench coat
Hear Meow-t Leopard Maxi Dress
Unleash the Tiger Faux Fur Longline Coat
Print Print Plunging Leopard Blouse
It’s Not All Black and White Zebra Skirt
And I’m Feline Good Faux Fur Leopard Coat

Silky look

De silky look (vertaald= zijdezachte look) is ook geen gloednieuwe trend. Maar wel een veilige optie voor deze herfst/winter. Zoals je op het Pinterest bord kan zien, kan je hier ook heel leuke outfits mee samenstellen. Ga voor een sexy slipdress in combinatie met een trui met een kraagje, of neem het wat subtieler aan en ga voor een prachtige zijden bloes. Wil je zijde op een originele manier in je outfit verwerken? Ga dan voor een zijden detail, zoals bijvoorbeeld een zijden scrunchie of schoenen met zijden accenten in.

Satin Hair Scrunchie
Chunky Satin Alice Headband
mink satin sheen piping tie waist pyjama top
petite nude satin drape plunge bodysuit
blue floral print high neck ruched side dress
tall black utility button jumpsuit
Cowl to Be a Heartbreaker Satin Midi Plus Dress Promotions
Hey Girl What’s Satin-ing Wrap Dress Promotions
Such a Hell Blazer Satin Dress Promotions
Nasty Gal Studio Sleek for You Satin Shirt
Satin Hair Scrunchie
Chunky Satin Alice Headband
mink satin sheen piping tie waist pyjama top
petite nude satin drape plunge bodysuit
blue floral print high neck ruched side dress
tall black utility button jumpsuit
Cowl to Be a Heartbreaker Satin Midi Plus Dress Promotions
Hey Girl What’s Satin-ing Wrap Dress Promotions
Such a Hell Blazer Satin Dress Promotions
Nasty Gal Studio Sleek for You Satin Shirt

Houndstooth

Houndstooth, of ook gekend als pied-de-poule, is een abstract tweekleurig textielpatroon. Al in de negentiende eeuw werd houndstooth, de Engelse benaming van pied-de-poule dus, van wol gemaakt in Schotland. Ondertussen is de trend door de tijd heen al vaker teruggekomen. Zoals in de jaren 60, mede door de fashion show van ontwerper Pierre Cardin. Daarna kwam het terug in de jaren 80 en begin jaren 90 door onder andere Chanel. Nu, voor het herfst- en winterseizoen in 2019/2020, brengen Chanel en veel andere designers het patroon weer terug. Speelser dan ooit, in verschillende kleuren en in vernieuwende silhouetten en looks.

2-PACK OF ASSORTED SCRUNCHIES
Ain’t Nothin’ But a Houndstooth Faux Fur Coat
Houndstooth is Now Fluffy Knit Sweater
Sheer Houndstooth Socks
Houndstooth Mini Skirt
Hourglass Plaid Blazer
Off-shoulder T-shirt met pied-de-poule
Riem met pied-de-poule heuptas
LONG HOUNDSTOOTH BANDANNA
HOUNDSTOOTH BLOUSE WITH FLOCKING
2-PACK OF ASSORTED SCRUNCHIES
Ain’t Nothin’ But a Houndstooth Faux Fur Coat
Houndstooth is Now Fluffy Knit Sweater
Sheer Houndstooth Socks
Houndstooth Mini Skirt
Hourglass Plaid Blazer
Off-shoulder T-shirt met pied-de-poule
Riem met pied-de-poule heuptas
LONG HOUNDSTOOTH BANDANNA
HOUNDSTOOTH BLOUSE WITH FLOCKING

My fall outfits & how I styled them

En ik? Hoe style ik deze trends? Hieronder vind je alvast twee van mijn favoriete outfits waarin ik enkele trends en basics in combineer. Als ik mijn eigen stijl zou moeten beschrijven denk ik aan een combinatie van elegantie, stoer, sexy en speels.

Outfit 1: Silk, black lace & high leg leather boots

Deze outfit is ideaal voor die warmere herfstdagen die we nu af en toe nog mogen meemaken. Ik droeg mijn zijde bloesje van Love Stories in combinatie met een korte slipdress afgewerkt met zwart kant, een geruit manteltje (perfect alternatief voor mensen die nog niet helemaal klaar zijn voor pied-de-poule), mijn snakeprint tasje van Mango, mijn zwarte baret en mijn nieuwe high knee leather boots. De laarzen die ik draag zijn mijn nieuwe aanwinst voor dit seizoen. Lange laarzen stonden altijd al op mijn wishlist, en dit mooi paar heb ik mij dan deze herfst ook eindelijk aangeschaft in de Sacha. De rest van mijn outfit is een mix van leuke stuks die ik al in mijn kleerkast had liggen. Dit bewijst nogmaals dat je niet altijd alles nieuw hoeft de kopen om een leuke on-trend outfit samen te stellen. Veel trends komen en gaan, maar sommige blijven ook hangen of terugkomen. Mijn advies: denk twee keer na voor je iets uit je kleerkast bant, wie weet is het binnen een jaar of twee helemaal terug in!

Outfit 2: Earthy neutrals, textures & high leg leather boots

Ik kan niet ontkennen dat Earthy Neutrals één van mijn favoriete trends is. Ik hou er van om te spelen met silhouetten en texturen van mijn kleding. Hier heb ik dan ook mijn neutrale outfit een extra touch gegeven met mijn hoge, zwarte lederen laarzen. Dezelfde laarzen als hierboven, maar een totaal andere look. Uiteraard is deze outfit dan ook meer winterproof dan mijn andere. De oversized mantel die ik hier draag kreeg ik als cadeau van mijn mama, mijn sjaal heb ik gekocht in de mango, mijn zwarte aansluitende broek in & Other Stories en mijn pulletje met een kleine kraag komt van de H&M. Ik werkte de outfit af met enkele gouden accessoires et voilà, daar heb je een on-trend outfit.

Hopelijk vond je dit een leuke blogpost en heb ik je wat inspiratie kunnen meegeven qua trends voor dit seizoen.

Thanks for reading babe!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.