The power of details in your outfit

Ken je dat gevoel, wanneer je niets in je kast vindt om te dragen? Het gevoel dat je altijd hetzelfde aanhebt? I got you, want in deze post zal ik jullie de kracht van details in een outfit laten zien. Zo maak jij van jouw basic outfit een not-so-basic vernieuwde look. Because honey, less is more.

Full outfit

Invest in your accessories

Accessoires maken je outfit. Daarom raad ik aan om meer te investeren in accessoires (zo kwalitatief als je je kan veroorloven) dan in kledij. Natuurlijk heb je ook een variatie van kleren nodig in je kast, maar je hebt niet per sé veel speciale of luxueuze items nodig. Koop liever een mooi paar oorringen of een set ringen, die kan je langer en met meer dragen. It’s all about the outfit details!

Accessories

“Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory.”

Héél belangrijk is om niet te overdrijven met je accessoires. Less is more. Je wilt er niet uitzien als een kerstboom. Kijk daarom altijd nog eens goed in de spiegel eens je je volledige outfit aanhebt. Voelt het alsof je misschien té veel accessoires draagt? Dan is het meestal ook zo, dus verwijder dan al het onnodige.

Details

Colors and Neutrals

Ik prefereer neutrale, basic kledingstukken boven drukke/speciale items. Een uniek en opvallend kledingstuk kan zeker ook mooi zijn en heb ik ook in mijn kast hangen, maar is veel moeilijker te combineren. Probeer je eigen stijl te achterhalen en welke kleuren je daarin het meest verwerkt. Ik werk het liefst met neutrale kleuren, gecombineerd met jeans, (faux) leer, verschillende structuren in kledij… Wanneer je één samenhangend kleurenpallet in je kleerkast heb is het gewoon veel makkelijker om met jouw kledingstukken nieuwe outfits samen te stellen.

Colors and neutrals

Structures

Een basic outfit kan je ook heel makkelijk wat leuker maken door te werken met verschillende structuren. Natuurlijk mag je hier ook niet in overdrijven. Hoe ik het in deze outfit bijvoorbeeld deed, is door mijn basic topje en bloesje te combineren met een jeansbroek, een faux lederen riem en een fel glanzend tasje. Al die items zijn in neutrale kleuren, maar hebben verschillende structuren en zijn dus gemaakt uit verschillende materialen. Het is ook altijd leuk om hier voor wat samenhang te zorgen, door bepaalde materialen meerdere keren te laten terugkomen. Zoals bijvoorbeeld de leren look van mijn riem en schoenen, of de gouden accenten in mijn tas die ook in mijn riem en juwelen te vinden zijn.

Outfit pieces

Shops

Thanks for reading! Heb je vragen of opmerkingen over deze post? Ik lees ze graag in de comments hier onder, of je kan me ook altijd een DM sturen!

Much love,

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.