Morning routine (productive + healthy morning habits)

Ik hou van een productieve ochtend. Productief in de zin van self care & getting shit done, haha! In deze post zal ik jullie vertellen wat een productieve ochtend in houdt voor mij en enkele healthy morning habits met jullie delen. Enjoy reading, babes x

06:30 – 07:00

Vroeg opstaan was vroeger een echte struggle voor mij. Ik ben er van overtuigd dat dit voor veel mensen ook het geval is. To be honest, soms is het voor mij nog steeds lastig of slaap ik toch (onverwacht) een beetje uit. Maar hoe vroeger je aan je ochtend kan beginnen, hoe beter je je zal voelen. Je zal veel vroeger aan de rest van de dag kunnen beginnen én je dag zal veel langer lijken dan wanneer je laat opstaat. Give it a try, thank me later!

Bathroom visit

Wanneer ik mijn wekker heb uit gezet en ben opgestaan, ga ik eerst naar de badkamer. Iets wat ik vaak mis wanneer ik zelf routines van mensen lees of bekijk, is hoe belangrijk het is van naar het toilet te gaan ’s morgens. Want geloof mij vrij, je wilt die afvalstoffen uit je lichaam, en liefst al bij de start van je dag. Daarnaast poets ik ook altijd mijn tanden vanaf het moment dat ik wakker ben, zodat ik een frisse smaak in mijn mond heb. Mijn gezicht met enkel wat koud water spoelen, en dan begin ik aan de volgende stap van mijn routine.

Morning cocktail + coffee

Hydrateren is voor veel redenen héél belangrijk. Daarom is het ook 1 van de eerste dingen die ik doe wanneer ik opsta. Mijn morning cocktail bestaat uit simpelweg 3 ingrediënten: water, limoen en apple cider vinegar. Er is veel discussie rond het drinken van apple cider vinegar, dus daarom wil ik jullie eventjes duidelijk maken dat ik natuurlijk geen voedingsexpert ben. Wat ik klaarmaak en doe werkt perfect voor mij, maar ik raad je aan om bij producten waar je geen ervaring mee hebt toch altijd eventjes je research te doen!

Apple cider vinegar heeft veel voordelige eigenschappen, het is gewoon belangrijk om dit met mate te gebruiken. Daarom doe ik hier ook maar 1 dopje van in een groot glas water met het sap van 1 geperste limoen. Wil je graag wat meer weten over alle voordelen van apple cider vinegar? Lees dan misschien eventjes dit artikel.

Naast mijn morning cocktail waar ik heel de ochtend door van drink (want dit is echt een héél groot glas) drink ik ook graag wat koffie. Misschien niet 1 van de beste habits, maar ik wil niet te streng zijn op mijzelf. Een gezonde levensstijl hou je enkel vol als je soms eens wat ruimte maakt om te ‘zondigen’.

Yoga

Dit is iets wat ik recent ben beginnen doen. Ik zou graag zeggen dat ik elke ochtend flink mijn yoga oefeningen doe van 10 minuten, maar dan zou ik liegen. Ik ben er nog steeds aan aan het werken om het toch elke ochtend te doen, no matter what. Meestal doe ik deze oefeningen wel, en dit is iets wat ik echt iedereen aanraad om te doen. Je maakt alles wat vast zit in je lichaam los, waardoor je echt wakker word en nu ook je lichaam klaar is om aan jouw dag te beginnen. Terwijl ik yoga doe, probeer ik ook altijd al mijn doelen voor die dag vast te zetten in mijn gedachten. Ik zet ook mijn raam open voor ik aan mijn yoga sessie begin, zodat ik tijdens mijn yoga oefeningen een kalm achtergrondgeluid heb.

Breakfast time

Breakfast! Mijn breakfast verschilt van dag tot dag, ik hou er namelijk van om nieuwe combinaties of recepten te creëren in de keuken. Alles hangt natuurlijk ook af van hoeveel tijd ik in de ochtend heb en wat ik allemaal in huis heb. Om jullie toch een idee te geven van wat ik vaak eet in de ochtend, heb ik voor jullie enkele gerechten opgesomd die je relatief snel en cheap kan klaarmaken. Er is maar 1 iets wat ik belangrijk vind hier en dat is dat mijn ontbijt voedend en gezond is. Gezond en voedend eten betekend daarom niet dat je ontbijt niet lekker of saai hoeft te zijn. Laat mij jullie alvast wat inspiratie geven om eventueel zelf in de keuken te experimenteren:

Get ready

Elke ochtend neem ik een douche. Ik weet dat dit niet goed is voor je haar en huid, dus raad ik het ook niet aan om elke dag te douchen. De enigste reden dat ik dit wel elke ochtend doe, is omdat mijn haar heel snel vettig wordt. Ik heb vroeger nog van alles geprobeerd om mijn haar niet elke dag te moeten wassen, maar niets hielp mij. Ik gebruik wel altijd een conditioner bij het douchen (zeker aan te raden aan mensen met gekleurd haar!) en een goeie body butter zodat mijn huid door al dat water niet uitdroogt.

Na het nemen van mijn douche en het aanbrengen van al mijn verzorgingsproducten, kies ik mijn outfit. Ik ben slecht in een outfit samenstellen de avond voordien, omdat mijn outfit meestal afhangt van hoe ik mij voel die dag.

Planning

Last but not least, plan je dag in. Ik doe dit aan de hand van een schriftje, maar je kan het ook perfect doen met je gsm! Ik schrijf altijd neer wat ik die dag ga doen en denk dan ook altijd nog even na over kleine dingetjes die ook nog zouden moeten gebeuren die dag. Belangrijk hierbij is dat je dit allemaal zo specifiek mogelijk opschrijft. Wanneer je dingen noteert, is het makkelijker om deze visueel voor je te zien en ook makkelijker om deze te onthouden.


Dit is dus mijn volledige morning routine! Ik hoop dat ik jullie hiermee wat nuttige tips heb kunnen meegeven en heb kunnen motiveren om zelf ook een routine te beginnen.

Thanks for coming by,

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.