Law of attraction: my thoughts

Law of attraction, letterlijk vertaald: de wet van de aantrekkingskracht. 

Ik heb al weer een tijdje niet geblogd, zoals jullie wel gemerkt zullen hebben. What can I say? Ik zat een beetje in een creatieve dip, er gebeurde opeens heel veel dingen tegelijk in mijn leven en dat alles nam eventjes mijn aandacht voor mijn blog weg. Maar hier ben ik dan weer, terug vol met inspiratie en heel veel zin om te bloggen. 


Vroeger was ik veel meer bezig met ‘selfcare’. Ik focuste mij op dingen die ik belangrijk vond voor mezelf en voelde me heel goed in mijn vel. Maar de laatste tijd zag ik niet veel positiefs meer en voelde ik mij eerlijk gezegd gewoon slecht. Hebben we allemaal wel eens, niet? Er is dan gewoon één iets dat mij enorm hard helpt: positief denken. Het klinkt heel stom en van zelfsprekend, maar dat is het blijkbaar toch niet. Want hoe vaak klagen we soms wel niet over het leven? Hoe vaak stellen we onszelf wel niet in vraag? “Ben ik goed genoeg? Waarom heb ik dat nu wel/niet?”. Hier komt het belang van law of attraction.

Law of attraction zegt “positief trekt positief aan en negatief trekt negatief aan”. Basicly komt het er op neer dat, wanneer je zelf je best gaat doen om zo vaak mogelijk positief in het leven te staan, positieve dingen ook op je pad zullen komen. Vice versa: als je negatief in het leven gaat staan, dan ga je enkel nog meer negativiteit in je leven krijgen. Dit is iets waar ik sterk in geloof, omdat ik het ook zo in mijn eigen leven ervaar. 

Positief in het leven staan is helemaal niet zo moeilijk. We moeten minder klagen. We moeten proberen het positieve in onszelf te zien en dat ook uitstralen naar anderen. Geloven in jezelf. Jezelf er van overtuigen dat wat je ook wilt bereiken later, je er zal geraken. Deze dingen zijn zo belangrijk en toch zie ik veel mensen het niet doen. Hunzelf niet op de eerste plaats zetten. Zelf ik ben hier soms schuldig aan, maar gelukkig herinnert er iets vanbinnen in mij mezelf er altijd terug aan dat ik een boss ass b*tch ben. En wanneer ik me dat terug realiseer, dan voel ik me gewoon terug mezelf: happy, gemotiveerd en vol van energie.

Het leven is natuurlijk niet zwart-wit. Het is een grijs boeltje, met hier en daar wat wit en zwart in. We kunnen natuurlijk niet altijd happy zijn. We moeten soms ook het negatieve in het positieve kunnen zien. Of het positieve in het negatieve.
Ik vergelijk het eventjes met het ying en yang symbool (≠ betekenis van het symbool): in het ying en yang symbool heb je twee delen => wit en zwart. Wit is het positieve, zwart het negatieve. Maar in het witte gedeelte is een zwart stipje te zien, en ook omgekeerd. Zo zit het leven ook in elkaar. Niets is perfect, en je zal altijd wel negativiteit in je leven ondervinden, maar je kiest zelf waar je je op gaat focussen. Hoe je jouw leven wilt kleuren ligt in je eigen handen.

Maar gelukkig herinnert er iets vanbinnen in mij mezelf er altijd terug aan dat ik een boss ass b*tch ben.

Deze mindset probeer ik enorm toe te passen in mijn eigen leven, en dat helpt. Heb je zo’n winterdipje? Zijn er zaken die voor het moment slecht blijken te gaan in je leven? Denk dan even aan wat ik hierboven vermeld heb, en probeer het ook toe te passen. Want het leven is zó veel te mooi om ons niet op al het positieve te focussen.

Ik ben natuurlijk geen filosoof, maar dit is wat ik weet en wat ik denk van law of attraction. Ik hoop dat ik jullie met deze uitleg en mijn eigen visie erop wat heb kunnen inspireren en positief heb kunnen doen nadenken! ­čÖé

Oh hier ook nog eventjes mijn outfit:

  • Turtleneck: New Look
  • Jeans: Levis
  • Booties: Sacha
  • Jacket: Pull&Bear
  • Baret: Monki
  • Ketting: Stradivarius
  • Tasje: Mango
  • Riem: H&M

Zoals beloofd heb ik deze post eerst gemaakt voor jullie! Wil je graag weten wat mijn volgende post zullen zijn en mee kiezen over wat ze zullen gaan? Volg mij dan op mijn Instagram @margodewulf daar deel ik alles over mijn blogposts op mijn verhaal!

See you next post, 

x

Margo 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.