The story behind my tattoo

Als je mij volgt op mijn social media, zal je waarschijnlijk wel ooit die foto van mij met een big smile en mijn net nieuw gezette tattoo gezien hebben. Ik heb nog geen minuut spijt gehad van die keuze die ik toen maakte. 

Onlangs kreeg ik de inbreng van één van mijn volgers om misschien eens iets te vertellen over die tattoo. Daarom zal ik jullie vandaag het verhaal vertellen dat achter mijn tattoo zit en zal ik verder ook openlijk mijn mening over tattoos en tips wanneer je zelf een wilt gaan zetten geven. Enjoy reading babes. 

‘Joie de vivre’

Joie de vivre letterlijk vertaald naar het Engels betekend ‘joy of living’. Naar het Nederlands vertaald betekend joie de vivre dan levensgenot/levenslust. Hoe simpel en vreugdevol de tattoo dan ook mag klinken, er zit een diepere betekenis achter voor mij. 

Betekenis 'joie de vivre'

Darker days

In de periode van herfst/winter 2018 had ik het mentaal niet zo gemakkelijk. Niet veel mensen wisten dit, omdat ik zelf niet wist wat ik er mee moest gaan doen. Ik dacht dat ik me aanstelde of dat mensen me niet zouden begrijpen. Het was een moeilijke periode waarin ik veel twijfelde aan mijzelf en mijn keuzes in mijn leven. Wie is Margo? Wat wilt ze? Wat is ze waard? Mijn zelfzekerheid had zijn dieptepunt bereikt. Als ik er nu op terugkijk, had ik er anders mee kunnen omgaan. Ik had beter voor mezelf kunnen zorgen. De verkeerde kringen en een laag zelfbeeld is voor niemand een gezonde situatie. Het beïnvloede mijn levenskeuzes in zowel positieve als slechte manieren.

The switch

Ik kon niet bij de pakken blijven zitten, dat was zeker. Met veel steun van mijn naasten en lieve vriendinnen, ben ik stilaan terug recht gekrabbeld. Dit is dan ook iets wat ik nooit heel openlijk heb gedeeld op mijn social media omdat ik (alweer), bang was van de ideeën die mensen van me gingen vormen. Ik weet nog dat ik vaak in die periode opstond en dacht: nu zet ik mij erover, nu ga ik mijn mindset veranderen. Maar keer op keer viel ik weer in mijn diepe put. Tot één dag. Dat was de dag dat ik mijn tattoo heb laten zetten. Dat was de dag dat ik wist dat ik de switch in mijn hoofd had gemaakt. Ik ging mijn leven terug een positieve ommezwaai geven, ik wou terug kunnen genieten van het leven.

‘Let’s do it’

Ik stond die dag op, en voelde gewoon dat ik eindelijk de switch had gemaakt. In baby steps had ik mezelf steeds meer en meer recht geduwd. Die dag voelde ik dat mijn kleine veranderingetjes grote gevolgen teweeg hadden gebracht. Ik kan het gevoel niet precies omschrijven, maar ik weet nog dat ik weer 200% zin had in het leven en alles wat het met zich meebracht. Toen ik opstond, had ik dan ook de knoop doorgehakt van mijn beslissing waar ik al langer dan die dag over twijfelde: ‘zou ik een tattoo zetten?’. Ik had er al meerdere discussies met mensen over gehad, zoals onder andere met mijn ouders. Die waren niet echt fan van het idee, om het licht uit te drukken. Maar na een goed gesprek hadden ze me een paar weken daarvoor gezegd dat het mijn lichaam was en had ik goedkeuring van hun gekregen. 

Toen ik één van mijn vriendinnen opbelde die ochtend, vroeg ik haar (vol enthousiasme) of zij niet met mij wou meegaan om mijn tattoo te gaan zetten. Tuurlijk wou ze dat, de goeie vriendin die ze is! Wat hou ik toch zo van haar. Daarna belde ik de tattoo-shop die ik op het oog had en wonder bij wonder: ik mocht diezelfde dag nog naar binnen, aangezien het ging om een kleine tattoo. Zo gezegd zo gedaan. Daar stond ik dan in de vroege namiddag van 11/12/2018, met een big smile op mijn gezicht en mijn vers gezette tattoo op mijn rib. Dolgelukkig, met veel levenslust.

Let’s get practical: TIPS

Oké, nu jullie dus de echte betekenis van mijn tattoo weten, is het tijd voor wat praktische tips. Want een tattoo, dat is uiteindelijk toch iets waar je zeker van moet zijn, toch? Althans, dan is toch mijn mening. Ik hou van aestetical tattoos, er hoeft niet altijd een diepe betekenis achter te zitten voor mij. Maar ik zou toch altijd aanraden van na te denken of je er de volgende dag geen spijt van zal hebben. Niemand loopt graag rond met iets op zijn/haar lichaam waarvan je het mooier zou vinden moest het er niet staan. Ik ben er ook zeker van dat niemand graag spaart of veel geld uitgeeft aan het weglaseren van tattoos. Daarom: denk er goed over na, en kies zelf wat je uiteindelijk wilt laten zetten. 

  1. Eens je je definitief idee hebt, raad ik je aan om niet aan je hele vriendenlijst te gaan vragen wat zij er van vinden. Vraag enkel de mening van een beperkte kring, een aantal mensen waarvan je weet dat zij een eerlijke mening zullen geven en waarvan je dan ook weet dat je iets aan hun mening zal hebben. Want te veel verschillende meningen zal je doen twijfelen, wat ervoor zou kunnen zorgen dat je een foute keuze maakt.
  2. Naast een goed idee, moet je dan ook altijd zeker zijn dat je een goeie tattooshop binnenstapt. Zoek online informatie op, bekijk hun werk op hun website en social media, vraag de opinies over mensen die er al zijn geweest… Wat ook altijd helpt is gewoon eens rondvragen aan mensen die je misschien kent met mooie tattoos naar welke tattooshop zij gaan. Mensen die al meerdere tattoos hebben zullen dan meestal ook al wat meer ervaring hebben en sneller een goeie en een slechte tattooshop kunnen onderscheiden. 
  3. Plan je afspraak! Ik heb puur geluk gehad dat ik de dag wanneer ik belde nog kon langsgaan zonder op voorhand een afspraak te moeten inplannen, maar bij de meeste goeie tattooshops is dit vaak niet het geval! Het beste wat je kan doen, is eerst eens binnen gaan kijken in de tattooshop die je op oog hebt. Als het er allemaal goed uitziet, kan je daar je afspraak inplannen. Zo heb je ook al een beeld van de shop zelf en van de mensen die er werken.
  4. Verzorging is key voor het eindresultaat van je tattoo. In de tattooshop waar je jouw tattoo laat zetten zal je normaal ook de optie krijgen om speciale verzorging bij te kopen. Ik raad je zeker aan om dit te doen. Ga ook niet gaan zonnen of zwemmen met je tattoo bloot wanneer die net gezet is. Vraag zeker ook in jouw tattooshop wat zij aanraden qua verzorging. Want als je jouw tattoo niet genoeg verzorgt, is er een kans dat die niet zo mooi zal uitkomen als wanneer je hem wel verzorgt!
  5. Heb je schrik? Het slechtste wat je dan kan doen is met een lege maag naar de afspraak gaan. Neem liever een goeie vriend of vriendin mee. Neem ook niet een hele groep mee, dat zal je te veel druk geven.

Thanks for reading my post! Heb je zelf nog vragen waarmee je zit omtrent tattoos? Feel free to ask me! Je kan altijd een comment achterlaten of mij bereiken op mijn social media via mijn DM’s.

See you next post,

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.