Homemade hummus (in less than 5 minutes!)

In mijn vorige foodpost had ik het over hoe je gezonder kan leven door onder andere zelf je spreads te maken. Vandaag deel ik daarom met jullie mijn super easy hummus recept! Je bent letterlijk in minder dan 5 minuten klaar wanneer je alle ingrediënten verzameld hebt.

Hummus kan je op zoveel verschillende manier gebruiken. Je kan het als een dip gebruiken in combinatie met dipstokjes of rauwe groentjes (wortels bv.) als snack. Je kan het ook als spread gebruiken op een toast of als een extra toevoeging in een slaatje… De reden dat ik graag hummus eet, is omdat ik automatisch ook sneller naar meerdere groenten grijp om de hummus mee te combineren. Ik koop sinds een paar maanden geen hummus meer in de winkel, omdat ik weet dat die veel meer olie bevatten en andere onnodige ingrediënten. Zelfgemaakte hummus is een gezonder alternatief dan wat ik in de winkel kocht waardoor ik me minder ‘schuldig’ voel bij het eten ervan.

Veel mensen zullen nu waarschijnlijk denken dat dit onnodig is, of dat ik overdrijf wanneer ik zeg dat ik me dan minder schuldig voel. Maar wanneer je zelf controle hebt over wat je eet, zal je je gewoon veel gezonder en beter in je vel gaan voelen. Waarschijnlijk hebben jullie het gezegde ‘je bent wat je eet’ wel al gehoord. Dit is iets waar ik mijn mindset over eten onder andere op baseer (maar dat verhaal is voor in een andere blogpost). Eet je zoveel mogelijk gezonde en voedende voeding, dan merk je dat aan je haar, huid, stemming, gezondheid en aan je spijsvertering. Er zijn honderden redenen om gezond te eten, so why the hell not?


Ingredients

 • 2 grote blikken kikkererwten (met vocht)
 • Vocht uit de twee blikken
 • 120 ml tahini
 • 60 ml olijfolie
 • sap van 2 citroenen
 • 2 teentjes look
 • 5g komijn
 • 2,5g kurkuma
 • 2,5g zout


Directions

Time needed: 4 minutes.

 1. Voeg de kikkererwten als eerste toe aan je mixer. Hou het vocht uit de blikken apart voor later.

 2. Voeg de rest van de ingrediënten ook toe aan je mixer, met als laatste het vocht van de kikkererwten.

  De teentjes knoflook mag je op hun geheel toevoegen.

 3. Laat je mixer alles op een hoge stand samenmixen voor 30 seconden om zo een smeuïge hummus te bekomen.

  Vind je de structuur te dik? Voeg wat water toe en mix het nog eens een tiental seconden.

Tips:

Enkele tips die ik jullie kan meegeven:

 • Investeer in/gebruik een goeie mixer, mijn mixer is van het merk Vitamix. Het is een mixer waarmee ik zowel spreads, smoothies, frozen yoghurts en soepjes mee kan maken. Dit is zo handig, zeker wanneer je graag je eigen, homemade & vers eten maakt!
 • Bewaar de hummus in een goed afgesloten pot in de frigo.
 • Je kan de hummus 1-2 weken bewaren.
 • Je kan de hummus ook invriezen als je deze later wilt gebruiken!

Dat was het voor deze blogpost, hopelijk heb ik jullie wat kunnen inspireren en overtuigen om zelf aan de slag te gaan in de keuken en jullie eigen hummus te maken! Heb je nog vragen over dit recept? Feel free to ask me!

Lots of love

Margo x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.