Where to go when in: Budapest

Onlangs bezocht ik voor een volledige week het oh-zo-mooie Boedapest samen met een vriendin van mij. Ik kan jullie nu al beloven dat deze stad op je must-visit lijstje hoort als je ook zoveel van citytrippen houdt als ik!

Food & drinks

Mazel Tov

Mijn favoriete restaurantje in Boedapest for sure! Géraldine en ik kregen dit als aanrader van een vriendin en wat waren wij blij dat we er naar toe zijn geweest!

Iets wat je moet weten is dat in Boedapest alles een stuk goedkoper is! Dit viel vooral op wanneer we iets gingen gaan eten en/of drinken. In dit restaurant at ik een 3-gangenmenu met 2 cocktails inbegrepen aan de helft van de prijs van een 3-gangenmenu dat je in België zou eten.

Mijn volledige menu bestond uit:
een voorgerecht van gegrilde bloemkool met een heerlijke saus, een bord hummus met warme champignons en pita brood en als laatste een overheerlijk dessert gemaakt uit pistachenoten. Buiten het feit dat het eten er zo lekker was, had het restaurant ook echt een prachtig interieur. Think: een echte boom binnen in het restaurant, open keuken, veel hanging plants en kleine lichtjes. Oh yes!

Vintage Garden

Vintage Garden is echt de ideale spot voor een (romantic) dinner date. Als je naar een ‘Instafamous’ spot wil gaan voor die prachtige food pictures, this is the place to be. Hun eten was AMAZING en prachtig gedecoreerd op hun borden.


Szimpla Kert

Deze ruin pub (ruin pubs zijn zeer populair in Boedapest) is 1 van de meest bekende in heel de stad. Als je er ’s avonds iets wil gaan drinken ben je er beter vroeg bij want er is vaak een lange wachtrij om binnen te geraken! Maar wat er nu zo speciaal is aan deze bar: het is verdeeld in verschillende, vreemde en soms zelfs trippy ruimtes over 2 verdiepingen. Het staat vol met de meest random objecten die je je maar kan inbeelden. Maar het is echt de coolste bar waar ik ooit in mijn leven ben binnengestapt. Ik raad je zeker aan om hier eens een bezoekje aan te brengen! Je kan er ook overdag iets gaan drinken en/of eten!

Szimpla Kert benedenverdieping
Szimpla Kert bovenverdieping

Culture

Op cultureel gebied is er heel wat te zien in Boedapest. Ik ben er een week geweest en had dus alle tijd om veel te gaan bezoeken. Maar om het jullie wat makkelijker te maken zal ik een lijstje maken van alles wat ik jullie zeker aanraad om te gaan bekijken!

 • Fisherman’s Bastion
 • St. Stephen’s Basilica
 • Central Market Hall
 • Gellert Hill (Liberty Statue)
 • Citadella
 • Széchenyi Thermal Baths
 • Széchenyi Chain Bridge
 • Matthias Church
 • Parliament
 • Budapest Eye

Shopping

Zoals ik hierboven al eens vermeldde, Boedapest is een stuk goedkoper dan België! Dit merk je qua shopping in bookstores, vintage shops en zelfstandige zaakjes. Ketens zoals H&M, Zara, Mac Cosmetics, … blijven in dezelfde prijscategorie zoals we die hier kennen. Maar ik raad je ook aan om niet naar de ketens en grote winkels te gaan als je in Boedapest bent, want ze hebben er namelijk de leukste thrift shops ever! Dus, spaar je budget voor in de leuke vintage shops en cute bookstores, want het aanbod in ketens is er toch hetzelfde zoals in België.

Shops to visit:

 • Retrock
 • Ludovika
 • Szputnyik
 • Printa design shop
 • Mono Fashion

Als je toch even wil gaan shoppen in de eerder gekende ketens/designershops raad ik aan om eens langs Fashion Street te wandelen. Daar vind je dichtbij ook het gekende Hard Rock Café, fastfoodketens, …

Als laatste wil ik jullie zeker ook aanraden om flea markets te gaan bezoeken! Je vindt er leuke souvenirs om mee te nemen naar huis! Om een leuke markt te vinden in de buurt van je verblijf, vraag je best wat informatie aan de balie van je hotel/B&B, …

Dit was dan alles wat ik met jullie kan delen over Boedapest! Als je deze mooie stad nog niet op je must-visit lijstje hebt gezet dan hoop ik dat ik je heb kunnen overtuigen om dit pareltje ooit te bezoeken.

Lots of love

Margo x

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.