Healthy snack: Macadamia Cashew butter

Als je een trouwe Instagram volger van me bent, zal je waarschijnlijk wel al gemerkt hebben dat ik heel graag gezond eet (en dit natuurlijk ook graag deel). De laatste tijd ben ik niet alleen bezig met gezond te eten, maar ook met zelf mijn ‘healthy food’ te maken.

Homemade Macadamia Cashew Nut Butter

Ik heb de indruk dat wanneer ik het over gezond eten heb, mensen dan al snel de link leggen met enkel fruit en groenten. Raw vegetables, zeg maar.

Voor mij is het eigenlijk veel meer dan dat. Hummus bijvoorbeeld, wordt vaak miszien als iets ‘gezond’ terwijl er eigenlijk ook veel olie inzit (logisch, want het blijft natuurlijk een spread) wat het dan weer ‘vettig en ongezond’ zou maken. Ik besloot dan dat ik voor de meest gezonde optie ging gaan, namelijk zelf mijn spreads beginnen maken. Zo heb jij volledige controle over wat je binnenspeelt en bepaal je ook zelf hoe vettig of ongezond je iets maakt.

Dit heb ik de laatste tijd vaak gedaan, ik heb zeg maar wat staan experimenteren in mijn keuken. De spreads die ik tot nu toe gemaakt heb waren erg geliefd door de mensen die ze mochten proeven! Hierdoor kwam ik op het idee om deze lekkere snack ideas en gezonde receptjes met jullie te beginnen delen. So, enjoy reading babes x

Ingredients:

  • 680 gram cashew noten
  • 680 gram macadamia noten

Directions:

  1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Verspreid de noten over de bakplaat, vergeet zeker geen bakpapier te gebruiken aangezien de natuurlijke oliën in de noten vrij zullen komen. Laat ze 10 minuten lang bakken in de oven.
  3. Laat de noten wanneer ze uit de oven komen afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Plaats de noten in een mixer en mix deze tot je een vloeibare structuur verkrijgt
  5. Giet de notenboter in kleine potjes (zie foto’s) en bewaar deze in de frigo.

TIP: Haal voor gebruik van de boter het potje uit de frigo zodat deze smeerbaar kan worden. Als je de potjes in de frigo bewaart, blijft dit 2-3 maanden houdbaar!

How to combine

Je kan de macadamia cashew nut butter met heel veel combineren. Je kan de structuur ervan een beetje vergelijken met die van peanut butter. Op mijn foto’s in deze post zie je dat ik mijn spread met banaan eet, maar je kan het ook gemakkelijk met andere fruitsoorten combineren! Wat ik ook heel lekker vind, is om deze te combineren met yoghurt, brood, peperkoek… Maar met een stukje fruit blijft het natuurlijk het meest gezond ­čÖé

Hopelijk heb ik jullie wat kunnen inspireren met dit oh so easy recept, als jullie graag meer posts zoals deze lezen hoor ik het graag in de comments of via mijn social media!

Thanks for reading,

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.