Something about love (dealing with a breakup)

Hi peeps, hier ben ik dan weer met een nieuwe post voor jullie. Alleen wordt deze iets anders dan mijn vorige posts. Iets persoonlijker. Ik hoop zoals altijd dat ik jullie weer kan inspireren, alleen dan op een iets andere manier deze keer.


Misschien zijn er al sommige onder jullie die weten wat ik jullie wil vertellen. Misschien zijn er sommige onder jullie die het wel al kunnen gokken door de titel.

Mijn relatie die ik had van bijna twee jaar lang, is ten einde. Deze blogpost gaat over een breakup, een beetje over mijn mindset en hoe ik er mee omga.

Why

Ik wil niet te diep in gaan op de details, maar toch had ik ergens het gevoel dat ik jullie dit moest meedelen. Ik heb David meerdere keren voorgesteld in mijn blog en via mijn social media was het ook zeer duidelijk dat we een relatie hadden. Dus om een of andere reden, had ik ook het gevoel dat ik het dan ook moest vermelden wanneer het allemaal eindigde.

Selflove is important

Ik heb het geluk dat ik naar mate dat ik ouder/volwassener word, meer en meer ‘selflove’ ontwikkel. Een paar jaar geleden zou ik de schuld van alles dat misliep in mijn leven op mijzelf schuiven, mijzelf af vragen wat ik fout deed. Maar nu besef ik, dat ik soms helemaal niets fout doe. Dat bepaalde dingen helemaal niet aan mij liggen en dat keuzes die je maakt soms vanuit je hart komen.

Dat brengt mij naar mijn volgende onderwerp waar ik jullie iets over wil vertellen: gevoelens.

You can’t control everything

Gevoelens kies je niet. Ik geloof dat dat één van de zaken is waar je zelf helemaal geen controle over hebt. Je kan proberen jouw gevoel dat je over iets/iemand hebt te bedwingen, maar inside your mind weet je maar al te goed wat je voelt. Ook al spreek je het niet uit, je denkt het wel. Het spookt in je hoofd en het zal je niet loslaten, tot je er echt eerlijk over bent met jezelf.

One of the real plants in my room

Life lessons

Het is daarom zo belangrijk om te weten wie jij bent, jezelf goed te kennen. Deze dingen nemen tijd, en hoe oud je ook wordt, je zal altijd wel nog iets kunnen leren over jezelf of over het leven. Ik denk dat het meer te doen heeft met levenservaringen dan met leeftijd. Ik heb het gevoel dat ik nog altijd mijzelf aan het leren kennen ben, ik kan nog altijd leren uit bepaalde dingen. Ik ben nog altijd als persoon aan het ontwikkelen. Soms moet je die weg gewoon op jezelf kunnen afleggen, hoe moeilijk dat ook kan zijn.

Bralette

Bralette by Love Stories

Life is a gift

Liefde is iets mooi. Het kan je heel veel vreugde en geluk brengen. Het kan je leven opeens veel aangenamer maken. Maar liefde kan soms ook pijn doen. Kwetsen. Twijfels meebrengen. Liefde is iets mooi, maar liefde kan zoveel meer zijn dan liefde voor een partner. Hou eerst van jezelf, dan pas ben je klaar om misschien van een ander te leren houden. Omring je met de mensen die altijd al een steun zijn geweest in jouw leven, mensen waarvan jij weet dat ze jou zeer goed kennen. Hou van jouw leven, wees dankbaar voor elk lichtpuntje die je op jouw pad tegen komt.

Tips for when you feel lonely:

 • bel een goeie vriend(in) of een familielid waar je weet dat je goed mee kan praten
 • luister naar happy music, sad muziek luisteren gaat je alleen nog maar meer down doen voelen
 • omring jezelf met anderen: vermijd om alleen te zitten
 • neem eens wat tijd om jezelf te pamperen
 • proberen doelen voor jezelf te stellen die je echt wilt bereiken
 • ga voor die doelen! Start today
 • probeer terug te denken aan mooie herinneringen in jouw leven die je hebt waar je dankbaar voor bent
 • maak plannen waar je naar uit kan kijken, bv. een uitstapje met vrienden
 • focus je op de prioriteiten in jouw leven
 • wees eerlijk met jezelf
 • kies voor jezelf

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze blogpost, ik wil ook heel graag alle mensen die er voor mij zijn geweest en er nog altijd zijn in mijn leven bedanken.

Photos taken in my room in Ghent by the awesome photographer @shotsofveronique check her out on Instagram!

Keep on loving yourself,

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.