THE 2018 fashion trends

margossecret

Hi there!

Welkom bij again een nieuwe blogpost! Deze keer volledig gefocust op fashion en trends in: het awesome jaar 2018!

Lees en kijk gerust naar al deze nieuwe trends, sommige ervan zal je misschien super leuk vinden, andere zullen jou misschien minder aanspreken. Anyway, let’s get in to it!

(alle onderstaande foto’s zijn afkomstig van Pinterest en zijn dus niet van mij/all the pictures bellow I got from Pinterest so their not mine)

 

Bring back the 80’s

Fashion inspired by trends die vroeger hot waren is niets nieuws. Dit jaar komen onder andere items die in de 80’s in waren sterk terug naar boven! Een voorbeeld van iets wat we allemaal al eventjes kennen is de populaire ‘mom jeans’.

Maar ook andere dingen dan de mom jeans zullen nu in trend worden, kijk maar naar de kleding in de ‘must see’ serie Stranger Things. Veel YouTubers hebben daar al hun inspiratie uit gehaald voor een 80’s vintage look book. Dit zijn een aantal voorbeelden van outfits inspired by the 80’s die ik terug vond op Pinterest!

 

Pastel colours

Pastel is weer helemaal terug, en niet enkel het kleurtje lavender. Pastel roze, geel, blauw… it’s all coming back. Mijn favoriete pastelkleurtje is toch wel het zachte geel, leuk als t-shirt in de zomer, maar je kan eender wat in het pastel kleur dragen, as long as you feel good in it!

 

Polka dots

Polka dots zijn echt wel hot again! Dit was voor een lange tijd een no-go voor de meeste, maar nu is het terug beter dan ooit tevoren! Je ziet ze vooral in flowy dresses of bloesjes.

Ik ben alleszins fan!! Ik heb mezelf namelijk een paar dagen geleden een donkerblauw kleedje aangeschaft met polka dots en kon het niet laten van het nu al te dragen (needs some layering ofcourse want hey het is nog steeds ijskoud in België)!

 

Dark denim (on denim)

Donker blauwe jeans broeken, kleedjes, rokjes of jasjes… Noem maar op, het is stylish. Je kan er allerlei soorten kanten mee op gaan. Ga voor bijvoorbeeld een classy skinny dark jeans of juist een baggy 2000’s vibes dark jeans. Jij kiest het!

Wanna go really extra? Ga gewoon voor een denim on denim look, twee dezelfde kleuren denim of juist twee verschillende kleuren, het kan allemaal.

 

Plaid & checks

Plaid en checks zijn al een tijdje in de mode, dit is dus gewoon een blijvertje voor het jaar 2018. Vond je het nog te gewaagd voor jezelf vorig jaar om voor een plaid/checks outfit te gaan? Try it this year! Je kan het classy, sporty, edgy of zelf girly dragen, er bestaan super veel verschillende varianten in deze trend!

 

Cut-outs & asymmetry

Asymmetrische kleding. Het is een upcoming trend die ik in bepaalde manieren wel kan appreciëren. Vooral dan zoals de voorbeelden hieronder dan. Je hebt het ook met jassen en broeken enzo, maar ik weet niet of ik dat al goed zou kunnen stylen. Als je zelf wel weet hoe een leuke asymmetrische broek/jas te stylen: let me know in de comments!

 

Scrunchies

Scrunchies zijn zo leuk! Niet alleen lijken ze super cute, ze zijn ook gewoon beter dan andere haarelastieken. Doordat in een scrunchie geen metalen stukje zit (wat je dus wel hebt in de meeste haarelastieken) is het veel beter voor je haar en beschadigd het je haar dus veel minder.

Het is ook gewoon een heel leuke extra om aan je volledige look toe te voegen, ik vind dat de Urban Outfitters voor dit moment heel veel leuke hebben, dus als je er nog aan het zoeken bent, neem zeker eens een kijkje op hun website!

 

Old school sunnies

Sommige vinden deze afschuwelijk. Andere houden ervan. Ik was eerst ook niet echt een ‘big fan’ omdat ik sowieso al niet vaak een zonnebril droeg, maar sinds kort ben ik er toch meer van beginnen houden. Het geeft toch een wat meer ‘old school’ vibe aan je outfit en een zonnebril dragen puur als accessoire is toch al een trend op zich, so why not!

 

Doctor Martens

Uhm hello?? Doctor Martens hebben een huge come back! Toen ik ze droeg (ik was 14 dat is dus al bijna 5 jaar geleden) vond iedereen dat ik er gothic uitzag. Gelukkig heb ik daar nooit naar geluisterd en heb ik dus nog steeds mijn leuke Doctor Martens boots! Ze kunnen een stoere twist geven aan girly outfits en ze zijn geweldig voor dirty weather omstandigheden!

 

Colour splash

Veel kleuren! Kleur en print is taking over minimalisme op het gebied van mode. Vooral basis kleuren (rood, geel, blauw, groen…) worden veel gespot. Mijn twee favoriete felle kleurtjes zijn rood en geel, welk fel kleurtje zie jij jezelf binnenkort dragen?

 

The Fanny Bag

Vooral gezien bij blogsters en famous people: de fanny bag. Je kan het over je borst of zelfs rond je heupen dragen. Mijn droomversie ervan? De kleine zwarte van Gucci, just love it!

 

Dit waren 11 random trends voor 2018, er zullen er waarschijnlijk nog veel meer bijkomen, so I’ll keep you all updated. Thanks for reading!

Link naar mijn volledige 2018 trends board:

https://www.pinterest.com/margodewulf/2018-fashion-trends/

 

Spread love,

x

Margo

 

Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.