Following trends: boring or original?

Iemand zei mij ooit: het enigste wat jij doet is trends volgen, je volgt gewoon de rest, je bent niet origineel. Wow hold up, what did you just say?

Trends volgen, is het inderdaad saai? Volg je inderdaad de rest door bepaalde trends te volgen, of kan je nog steeds origineel zijn en opvallen? In mijn opinie: ja je kan nog steeds f*cking origineel zijn!

Het is nu ondertussen al 2 jaar geleden dat ik de opmerking kreeg. Ik ga eerlijk met jullie zijn: voor een bepaalde tijd zat ik er toch wel mee in. Was ik dan echt zo saai omdat ik bepaalde trends volg?

Nu ik wat ouder ben besef ik natuurlijk al dat ik er nooit over had moeten piekeren, want wie kent jou beter dan dat jij jezelf kent? Who are they to judge you?

It’s the way you wear it

Als een bepaalde trend opkomt en het in de smaak valt van de fashion influencers (denk dan niet alleen aan bloggers maar ook aan bekende artiesten) dan zal inderdaad een grote doelgroep de trend gaan volgen. Maar niemand is hetzelfde. Er zijn heel veel verschillende manieren om een bepaalde trend te dragen, denk maar aan bijvoorbeeld fishnets: ze worden gedragen onder een skinny jeans, mom jeans, jeans met scheuren, sweatpants, rokjes en kleedjes. Dat zijn al heel veel verschillende manieren om ze te dragen, niet? Dan gaan we nog niet beginnen over de variaties binnen de fishnets zelf (fishnets met veel plaats tussen, met weinig plaats tussen, in verschillende kleuren of zelfs met decoratieve elementen aan zoals parels).

Do you

Uiteindelijk is het ook belangrijk dat jij zelf de trend die je wilt gaan volgen leuk vindt. Ik ben er 100% zeker van dat je nooit alle trends leuk gaat vinden die je voorbij ziet passeren. Vind je een trend minder leuk? Volg hem dan gewoon niet. Vind je een trend geweldig en wil je hem ook uitproberen? Just do it!

Er is nog een groot verschil tussen het volgen van een trend en het volgen van de mening van een maatschappij. Wanneer je een trend volgt, dan pas jij gewoon iets toe op jouw eigen stijl die meer en meer wordt gedragen door andere mensen. Maar niemand verwacht het van jou, it your choice. Wanneer jij de mening van de maatschappij gaat volgen, dan draag jij gewoon wat andere mensen willen dat je gaat dragen, een trend moet je dus volgen omdat je die zelf leuk vindt, niet omdat het van jou verwacht wordt.

Laat zeker jouw mening over trends weten & keep on shining !

x

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.