How to look and feel good without effort

We hebben allemaal het idee dat perfectie niet bestaat. Maar toch willen we het allemaal: een perfect skin, body en dan nog eens de perfect looks. We willen allemaal stralen en opgemerkt worden, maar dat alles zonder al te veel moeite, right? Wel ladies, ik heb geen wondermiddeltje voor jullie, want de eerste zin van deze blogpost klopt nu eenmaal. Perfectie bestaat niet. Iedereen heeft er namelijk een ander beeld van, voor de ene persoon kan iets perfect lijken en voor de andere persoon juist helemaal niet! Daarom heb ik een paar tips en tricks voor jullie om zonder al te veel moeite er toch goed uit te zien en vooral: om je goed te voelen.

Apprecieer jezelf

Leer van jezelf te houden. Apprecieer alles aan jezelf, waar je goed in bent, wat je mooi vindt aan jezelf, alle mooie dingen die je hebt. Je hebt er zeker, iedereen heeft er, trekjes of bepaalde kenmerken die jou speciaal maken in a way. Dit is zo cruciaal, wanneer je dit nog niet kan, kan je zeker niet op je beste stralen. Dat brengt ons naar de volgende tip.

Own it

Wees zelfzeker. Ook al ben je dat niet, probeer zelfzeker over te komen. Het is iets dat je moet leren. Eens je je zelfzeker kan gedragen, zal je je ook zo voelen. Dat is logisch. Eens je echt zelfzeker bent, zullen mensen je veel sneller opmerken. Een voorbeeld: stel, je ziet twee meisjes lopen, met identiek dezelfde outfit aan. De ene is wat onzeker, kijkt zo veel mogelijk weg/naar beneden en friemelt aan haar kleren, de andere loopt met haar borst vooruit en kin in de lucht. Welke zal jou het meest aantrekken? Het tweede meisje, toch? Het meisje dat haar outfit rockt. Je kan een outfit echt afwerken en bomb maken als je hem zelfzeker draagt, trust me! Je gaat je zo ook gewoon beter voelen, want je zult zien dat meer mensen je zullen aankijken met een bewondering (zo iets van: damn that girl is so confident I want that too). Voel je dus goed in wat je draagt.

Verzorg jezelf

Mentaal en fysiek. Doe dingen die je leuk vindt om te doen. Dat kan van alles zijn, zolang het jou maar gelukkig maakt! Verzorg ook je huid, want je draagt hem tot je dood. Dit wil dus zeggen: be gentle to your skin, reinig jouw gezicht en lichaam elke dag, gebruik zo weinig mogelijk (schadelijke) producten op jouw gezicht en zorg gelijk ook dat je jouw huid altijd genoeg voedt. Buiten de huid zijn ook je haar, tanden en je gezondheid héél belangrijk. Ik was mijn haar elke dag, en gebruik daarvoor altijd shampoos waarvan ik weet dat er geen schadelijke producten voor mijn haar inzitten. Ook mijn tanden poets ik elke dag, this might sound stupid maar het is iets dat veel mensen niet heel serieus nemen. Probeer nooooit een poetsbeurt over te slaan. Want mooie tanden = een mooie lach = endless opurtunities. Gezond leven hoort hier ook bij. Je hoeft niet te diëten of elke dag in de fitness zitten om gezond te leven, gewoon genoeg vitaminen en genoeg beweging hebben is ook al héél goed! Nogmaals, je moet jezelf goed voelen en jezelf mooi vinden, dus laat je niet leiden door iemand anders die een ideaalbeeld van jou schept. Jouw enige ideaalbeeld van jezelf is de gelukkige jij!

Rust

Rust is zo belangrijk. Wallen is het eerste wat in mij opkomt wanneer ik dit woord zie in verband met mijn blogpost, nog iemand? Ja mensen, wallen zijn nu eenmaal één van de vele gevolgen die er zijn als je niet genoeg rust/slaapt. Stress, angst, woede/frustraties, doffe huid en uitgeput zijn, het hoort allemaal bij rust- en slaaptekort. Je huid alleen al zal er beter uitzien wanneer je elke nacht genoeg slaapt. Sounds like you should take that nap!

Positive vibes

Mijn laatste tip voor jullie om te stralen is: positive vibes. Omring jezelf met mensen die jou een goed gevoel geven, steunen en liefhebben. Vrienden die jou niet steunen in wat je doet of wilt bereiken, zijn volgens mij geen echte vrienden. Laat je hoofd ook niet al te snel hangen, voorkom dat je in een dipje geraak en bekijk alles zo veel mogelijk van de positieve kant. Ik weet dat dit natuurlijk niet altijd even makkelijk is, maar door jezelf alleen maar te laten hangen zal je zeker niet uit een dipje geraken. Wat ik mensen altijd aanraad is om zeker genoeg ‘me-time’ te nemen: tijd voor jezelf, jezelf eventjes verwennen hoe jij het wilt (netflix, snacks, nail/hair appointment…). As long as you are happy!

Hopelijk vonden jullie dit een leuke en nuttige blogpost, hieronder vinden jullie waar ik mijn outfit vandaan heb, het jasje en de shoes zijn nieuw! Heb je een opmerking of een vraag? Dan kan je die zeker stellen in de comments down below of kan je mij altijd persoonlijk contacteren via ‘contact’.

 

Blazer: Zara

T-shirt:  not another label

Belt: Lio-JO

Pants: Subdued

Bag: Urban Outfitters

Ring: present from boyfriend

Shoes: Sasha

See you soon for another blogpost,

x

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.