The Lab Social Club: welcome to the list of hotspots

Het was zondagavond. Ik was, samen met hem, op date. Hij nam mij mee naar een nieuwe plaats in Kortrijk, namelijk The Lab Social Club. Oh ja, voor degene die nieuw zijn onder jullie, ‘hij’ is David, mijn geliefde en bron van inspiratie.

We hadden niet eens gepland om iets te eten. Maar toen we de menukaart lazen, bedachten we ons toch al weer snel. Namen als ‘Holy Guacamole’ of ‘Papas Bravas’ klonken als muziek in onze oren. Maar dat was nog maar het begin, er zijn ook een tal van dranken die worden aangeboden. Deze drankjes zijn ook niet zomaar drankjes, het zijn special drinks, ik had ze nog nooit ergens anders op een menukaart zien staan.

De frisdranken hebben allemaal een bepaalde soort fruitsmaak, behalve dan de ‘Mexican Cola’. Wat er nu zo leuk is aan de frisdranken, is dat je ze ‘smoked’ kan vragen. De naam verklapt het zelf al: ze ‘smoken’ je drankje, waardoor er een bepaalde houtsmaak vrijkomt bij de eerste slokjes die je ervan neemt. David en ik vonden dit heerlijk. Wanneer je je glas krijgt, komt er bij de eerste seconden dat je door het rietje blaast nog rook vrij, heel leuk om te zien en zeker een Instagram-waardig beeld.

Buiten de speciale frisdranken viel ook het woord ‘Mede’ mij op tijdens het lezen van de kaart. Het is namelijk een alcoholisch drankje op basis van honing, ze hadden dit in wel meer dan 30 verschillende soorten smaken! Vanille, passievrucht, kers… Het lijstje gaat verder. Ik was benieuwd naar dit speciale drankje en nam een proefbuisje met de smaak passievrucht. Uh, proefbuisje? Yes, een proefbuis. Laat mij dit eens even uitleggen.

De zaak is ingericht in een high class vintage stijl, met een touch of laboratorium. De glazen waar je uit drinkt, zijn allemaal glazen die je in een lab zou terugvinden. Buiten dit originele interieur, hebben ze ook een heel leuk concept. Het begon namelijk allemaal met ‘The Lab’, hun game hall. Hier kan je van alle soorten spelletjes op de computer of andere toestellen spelen, het is leuk ingericht en sommige spelen zijn ook gratis! Ze hebben in The Lab bijvoorbeeld ook bord-en kaartspelletjes die je gratis mag gebruiken in de game hall of terwijl je wacht op je bestelling in de zaak. De zaak is zich nog steeds aan het uitbreiden en zal binnenkort ook boven een restaurant beschikbaar hebben waar je over de middag lunch bagels zal kunnen eten! (UH YUMMY?!!)

Nu we het hebben over food zal ik jullie ook vertellen wat we allemaal geproefd hebben. Die avond bestelden we hun tapasbordje, zoals je op de foto kan zien: alle soorten heerlijke tapas. Buiten het tapas bord hebben David en ik ook al hun ‘Papas Bravas’ geproefd en nacho’s met cream cheese, gesmolten kaas en een tomaten tapenade. Aan alle food lovers zoals mij zou ik zeggen: GO SEE THIS NEW HOTSPOT!

Go see it yourself: http://thelab.be/index.html

See you next blogpost

x

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.