A new chapter in my life

Ik ga jullie alles vertellen. Mijn verleden, heden en plannen voor de toekomst.

Ik ben altijd al een dromer geweest. Is dat iets slechts? Nee, dat denk ik niet. Dromen zorgt ervoor dat we doelen stellen voor onszelf, die doelen zorgen voor actie en actie wordt beloond. Mijn droom is om mijn blog uit te kunnen breiden, misschien zelfs om van bloggen mijn fulltime job te maken. Veel mensen vinden dat hoog gegrepen, geloven niet echt in mij en mijn dromen.

Maar dit is mijn visie: als je een droom hebt, zal je misschien niet altijd bereiken wat je precies wou bereiken, maar je zal wel iets bereikt hebben in die richting, doordat je voor die droom vecht. Je zal in de buurt komen van je doel, en daar mag een mens ook al trots op zijn. Moest je die droom of dat doel niet gehad hebben, dan ging je ook niets bereikt hebben, en daar gaat het voor mij om, om iets te bereiken dat in de buurt komt van mijn doel.

Ik ben sinds kort eindelijk afgestudeerd van het middelbaar. Yes! Eindelijk geen regels meer qua kledij, dat was één van de eerste dingen die in mij opkwam! Buiten dat weten velen van jullie wel waar ik het over heb: sancties bij het te laat komen, de verantwoording voor 1 dagje afwezigheid, de regels in verband met buiten de school te mogen gaan eten… Het zijn er nog maar een paar! Ik zeg niet dat er in de hoge school of universiteit geen regels meer zijn, maar je krijgt meer vrijheid/verantwoordelijkheid. En om één of andere reden ben ik daar zeer excited over.

Ik ga volgend jaar namelijk beginnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven, ik ga Beeldende Vormgeving gaan studeren in LUCA, Gent. Ik laat Brugge achter mij. Na 6 jaar daar school gevolgd te hebben, heb ik er toch wel genoeg van. Gent is ook echt een studentenstad, waarschijnlijk zal ik mij er veel meer thuis voelen dan in Brugge. Ook al heb ik daar heel mijn middelbaar doorgebracht, soms heb je gewoon iets nieuws nodig. Ik zie dit als een nieuwe uitdaging.

Ik kom namelijk niet uit een kunstschool, nee. Ik heb 2 jaar ASO en 4 jaar TSO gedaan. Nooit iets over kunst geleerd en toch, ga ik nu voor een kunstschool. Toen ik mijn toegangsexamen ging afleggen voor mijn nieuwe richting op een nieuwe school, was ik geslaagd. De jury zei mij zelfs dat ik er al ZEKER door was. Ze leken, ook al zeg ik het zelf, een beetje impressed. Normaal moest ik 5 uren gewacht hebben voor ik ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’ te horen ging krijgen, maar ik kreeg het positieve nieuws al onmiddellijk, ik kon mijn oren niet geloven. Alles wat ik in de vakantie wou bereiken, was gelukt: A-attest zonder herexamens, werk vinden en slagen voor mijn toelatingsexamen.

Wat er dus nu zal veranderen? Ik ga skills kunnen ontwikkelen die ik voor mijn blog handig zal kunnen gebruiken, ik ga nieuwe mensen leren kennen en vooral; ik ga mijzelf alleen maar nog meer kunnen ontplooien. Wat ik jullie met deze post wil meegeven is: wat iemand ook zegt, hoe hard je ook maar gejudged wordt voor jouw dromen en wat je doet, blijf je dromen volgen, blijf verder doen, want op een dag, zal jij die mensen het tegendeel bewijzen, zal jij die mensen tonen dat het jou wel gelukt is. Never give up. 

Rings: h&m

Earrings: h&m

Bracelets: h&m

One piece: Boohoo

Shoes: Reebok

Ik hoop dat jullie dit een leuke post vonden, en dat ik jullie een beetje heb kunnen inspireren.

See you soon,

x

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.