What I eat in a day

Sommige van jullie weten dit misschien al, maar ik ben sinds een week of 3 vegetarisch geworden.

Waarom? Niet alleen omdat veel dieren op een vreselijke manier worden geslacht, maar omdat ik het eigenlijk gewoon niet nodig heb. Wanneer ik vlees at, was dat meestal kip, fastfood vlees of erg rood vlees.

De laatste twee zijn sowieso al niet goed voor je gezondheid en voor veel dingen in je lichaam, dus die laat ik met plezier vallen. Kip mis ik vreemd genoeg veel minder dan ik dacht! Er zijn gewoon zoveel soorten vervangers van vlees en andere lekkere dingen die je kan eten, dat ik het soms zelfs eens vergeet dat ik geen vlees meer eet.

 

Kom ik vitaminen te kort?

Iets wat ik vaak aan te horen krijg is: ‘Een mens heeft vlees nodig.’ of ‘Je gaat ijzer te kort krijgen!’. In mijn geval is dit niet zo, omdat ik namelijk veel dingen eet waarin alle vitaminen die je in vlees vindt ook in zitten. Bijvoorbeeld noten! Het is heel gezond en zit vol van vitaminen. Ik heb alles een beetje per beetje opgebouwd, eerst paste ik mijn etenspatroon aan van een ‘ongezond’ patroon naar een veel gezonder patroon. Dit hield in: minder suikers, minder vetten en meer groenten en fruit. Dit lukte mij en zo ben ik uiteindelijk ook overgestapt naar het laten van vlees.

 

How about fish?

Vis eet ik wel nog. Een heerlijke volkoren pasta met spinazie en zalm bijvoorbeeld zou ik moeilijk kunnen missen. Maar vaak eet ik het eigenlijk ook niet, omdat ik niet zo heel veel vissoorten graag eet. Ja ik ben best wel een moeilijk geval wanneer het op eten aankomt (hahaha).

 

Wat ik dus wel eet

Ik eet in de plaats van vlees heel graag vleesvervangers zoals vegetarische burgers. Mijn persoonlijke favoriet is de Bermuda: een spicy burger hoofdzakelijk gevuld met wortel, rozijnen en zuiderse kruiden. Maar buiten dat zijn er natuurlijk nog veel andere vleesvervangers die je kan uitproberen, ik vind dat ze heel goed smaken en je bent er zeker door voldaan, maar op een gezondere manier. Een winkel waar zowel mijn mama als ik graag onze vegetarische producten gaan halen is de Bioplanet. Je kan ook altijd online zoeken naar een biowinkel in jouw buurt.


Ontbijt

Als ontbijt zijn er verschillende dingen die ik graag eet, ik zal jullie mijn favoriet tonen. Dit eet ik vooral wanneer ik ’s morgens niet te gehaast ben!

Havermout met fruit

 • Havermout
 • Griekse yoghurt
 • Hazelnootmelk of amandelmelk
 • Kleine stukjes donkere chocolade
 • Kaneel (dit is een extra, je kan het ook perfect zonder doen!)
 • Als topping: blauwe besjes, cocos schilfers, amandelnoten en chiazaad (je kan natuurlijk ook gewoon fruit en/of noten gebruiken naar jouw keuze)

Middagmaal

‘S middags eet ik graag een broodje, een bagel, een slaatje of een zelfgemaakte veggie burger. Wanneer ik in K-town ben, ga ik graag naar de Maona en bestel ik één van hun waldkorn broodjes met een heerlijke fruity juice erbij! Wil je wat meer over de Maona weten? Lees dan deze blogpost die ik over hun heb gemaakt!

Waldkorn Geitenkaas & Stay In Shape

 • Waldkorn Geitenkaas:
  • Geitenkaas
  • Groene appel
  • Honing
 • Stay In Shape:
  • Passievrucht
  • Ananas
  • Appel
  • Vlierbloesem

Avondmaal

In de avond eet ik meestal een vegetarisch gerecht dat thuis wordt klaargemaakt, dat kan een pasta zijn, aardappelen met een vleesvervanger en groenten of een veggieburger. Zoals ik daarnet al vermelde, eet ik heel graag een Bermuda burger. Die maak ik dan thuis zelf klaar of wanneer ik in de buurt ben van een hamburgerrestaurant zoals Paul’s Fresh Food Boutique ga ik daar één halen. Paul’s Fresh Food Boutique biedt trouwens heel wat verschillende veggieburgers aan én ze hebben zelf een kaart waarop alle ingrediënten staan van elke veggieburger! Handig toch?

Bermuda Burger

 • Bermuda (vleesvervanger)
 • Sla
 • Rode ajuin
 • Tomaat
 • Homemade saus

Hopelijk vonden jullie dit een interessante en leuke blogpost! Ik zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk nog meer blogpost over vegetarisch eten maken, dus laat mij zeker weten wat jullie er van vonden in de comments of via mijn sociale media!

See you next post,

Margo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.