Gezonder leven: why the hell not?

Hallo mijn beste lezers, dit is mijn eerste blogpost van het jaar 2017 en hierbij wil ik jullie dus om te beginnen een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Jullie hebben waarschijnlijk wel gefeest, veel gegeten en veel (te veel) gedronken, of misschien zijn sommigen van jullie wel gewoon thuis gebleven en om niet te vergeten, hebben sommigen van jullie (aan de studenten dan)  misschien wel gestudeerd.

Zoals jullie al uit de titel kunnen vaststellen, is mijn voornemen voor het nieuwe jaar ‘gezonder leven’. Maar voor iedereen is gezonder leven iets anders, dus hoe pak ik dit nu aan? Hoe leef ik gezonder en wat helpt voor mij? Ik zal het even voor jullie opsommen:

Gezond eten!!

Je bent wat je eet, klinkt dat bekend in de oren? Hoe meer suiker en vetten je eet, hoe dikker je wordt, dat is logisch, maar dat is niet alleen het probleem. Te veel suiker en te veel ongezond eten zorgt namelijk ook gewoon voor een minder mooie huid, en kan ook problemen voorbrengen in je lichaam. Enkele voorbeelden: gaatjes in je tanden, darmproblemen… Ik heb voor mezelf besloten om dit vaker te herinneren aan mezelf en dus gezonder te gaan eten. Ik probeer om zeker 1 stuk fruit per dag te eten, minder chocolade te eten, vaker thee in plaats van koffie te drinken en zo vaak als ik kan over de middag (in de schoolweek) een gezond broodje (een bruin broodje i.p.v. wit!) of een volkoren pasta te eten. Maar let’s be honest, natuurlijk doe ik dit niet altijd, we zijn ook maar een mens, dus neem ik ook af en toe eens een ‘cheat day’ waarop ik dan wel eens chocolade of iets vettig eet. Zolang ik maar dat stuk fruit en groentjes binnen heb elke dag, dat is het belangrijkste, want ik doe dit namelijk niet allemaal om te vermageren maar om een gezondere levensstijl aan te gaan.

Water

Water? Ja, inderdaad, water is belangrijk. Een mens zou 1,5 tot 2 liter water per dag moeten drinken. Doen we dit allemaal wel genoeg? Ik deed dit vroeger wel, toen ik jonger was maar nu merkte ik aan mijzelf dat ik dit te weinig deed. Het is niet zo dat ik frisdrank in de plaats drink, maar ik vergeet soms gewoon van iets te drinken, no good dus. Nu probeer ik er op te letten om zeker altijd als ik de kans heb een slokje water te drinken. Ik zit nu wel al met dit geluk: ik drink bijna nooit frisdrank. Ik doe het niet echt bewust, ik ben gewoon altijd al een persoon geweest die altijd eerst naar het water greep. Mijn boodschap aan de mensen die dit niet doen, en vaak frisdrank drinken: probeer eens wat meer water te drinken of een thee, het hydrateert je lichaam en is goed voor je lijn!

Workout

Kort na nieuwjaar ben ik ook beginnen workout doen thuis. Deze keuze maakte ik omdat ik niet alleen wat meer mijn lichaam wil shapen, maar ook omdat het gewoon super gezond is voor je lichaam. Het is goed voor je bloeddoorstroming en je hartspier, dus waarom niet? Dit is mijn routine:
– elke dag 10 squads meer dan de vorige dag (vandaag zit ik aan 80)
– elke dag 10 lunges meer dan de vorige dag (vandaag zit ik aan 70)

– elke dag 50 crunches (als ik meer kan, probeer ik er meer)

(de kans is mogelijk dat ik deze routine opgeef, but you know, at least I tried!

Less is more

Less what? Less makeup! Ik hou van makeup, maar soms heeft je huid nu eenmaal een rustdag nodig. Veel meisjes en vrouwen dragen elke dag makeup, de ene wat meer dan de andere, maar eigenlijk is dit niet zo goed voor je huid. Dus wat raad ik dan aan? Laat de makeup gewoon achterwege wanneer je niet naar buiten moet! Of vraag eens aan jezelf of je nu echt wel die laag foundation elke dag nodig hebt. Makeup verstopt namelijk je poriën en dat is één reden dat er puistjes kunnen ontstaan. Dit wilt nu niet zeggen dat ik nooit meer makeup draag, maar ik zal meer dagen proberen om het zo minimaal mogelijk te houden. Plus, wat misschien motiverend kan zijn: het is de makeup-trend van 2017!

Better skincare

Vroeger gebruikte ik te veel producten op mijn gezicht. Ik gebruikte bijna elke dag een zeepje, een tonic, een scrub/masker en verschillende crèmes. Maar dit heb ik nu ook helemaal anders aangepakt. Ik gebruik nog maar 2 producten meer dagelijks: rozenwater en een moisturiser. Een zeep en een masker gebruik ik ook, maar niet meer dagelijks. Geef je huid wat meer ademruimte, bij mezelf merk ik dat mijn huid minder rood en ruw is dan er voor!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.